maandag 27 juni 2022

Lummen – Verkoeling zoeken op het water

Verleden week donderdag (23.06.2022) steeg het kwik tot 31° C.... Op het water was het koel... Tenminste, die indruk werd gewekt. Zoals ervaren kajakvaarders weten is er een verschil tussen de cijfermatige thermometertemperatuur en de gevoelstemperatuur.

Aan het einde van de Demerstraat in Lummen vind je een grote gratis parking vanwaar je aan een tocht rond het Schulensmeer kan beginnen. Wandelaars en fietsers vinden er eveneens hun gading en volgen eveneens een parcours rond het meer.
Je kan op het meer terecht met je sup-board, kajak, zeilbootje, kano, surfplank... Zolang het vaartuig maar niet uitgerust is met een motor die lawaai maakt. Je hoeft geen lid van de lokale kajak- of zeilclub te zijn. Een dagkaart à 10 euro volstaat om een hele dag van het waterplezier te genieten.
Zwemmen in het Schulensmeer is "streng" verboden, maar het wordt er blijkbaar gedoogd want er werd die woensdag wel degelijk gezwommen, zij het op een plek die wat verborgen voor de ogen van de toezichters lag.
Moe en dorstig? Dan kan je in 't Vloot – dat grote witte gebouw – terecht voor een drankje en een hapje. Overigens kun je daar ook douchen zo je wil. Dat laatste is in de prijs van je dagkaart begrepen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten