Een al wat ouder bericht (augustus 2013) over de overtocht van het Kanaal door een mama en haar dochter blijft tot de verbeelding spreken. In ons land is Dimitri Vandepoele van Northseakayak de enige kajakvaarder die het klaarspeelde het Kanaal over te varen. Hieronder een vertaling van het artikel in de Franse krant Sud Ouest:

Ze "misten de zeehonden", maar kwamen veilig aan. Tatiana en haar moeder Natasha Kimberley, inwoners van Bourdeilles (24), staken dinsdag stilletjes het Kanaal over per kajak. Ze vertrokken om 10.00 uur vanuit Engeland en brachten vier en een half uur door met peddelen in de oceaanstromingen. De twee Périgourdines moesten vanwege de wind van koers veranderen en landden uiteindelijk in Boulogne-sur-Mer, in Pas-de-Calais.

“Op het einde was ik moe. Ik dacht dat we het nooit zouden afmaken', lacht Tatiana, 13, die net haar zesde jaar op het Brantôme-college heeft afgerond. De moeder en dochter, beiden lid van de club Marsac-sur-l'Isle, daagden zichzelf een paar maanden geleden uit om het Kanaal over te steken in een dubbele kajak.