zaterdag 29 januari 2022

Instapplaats Jambes aan de Maas


Gisteren (28.01.2022) een wandeling gemaakt langs de Maas in Jambes, een deelgemeente van Namen.

 Aan de Boulevard de la Meuse kom je het verrassend grote domein van de kajakclub van Namen voorbij. De club heeft eigen vlottende steigers waar je als niet-lid niet bij kan want het domein is op slot als er geen activiteiten doorgaan. 

Echter, tussen de kajakclub en de stuw (zie rood vinkje) aan de sluis, ligt een betonnen helling. Daar kan iedereen met een kajak de Maas op. Je gaat dan op het water net voor de kabel die scheepvaart moet tegenhouden maar waar je met de kajak gewoon stroomopwaarts onder door peddelt.

Vanaf die sluis en helling naar de volgende sluis zuidelijk (stroomopwaarts - op de foto naar beneden) is ongeveer 6 kilometer. Voor een kort tochtje heen en weer van een kilometer of 12 zeker de moeite waard, en je komt onderweg twee eilandjes tegen die je rond kan varen.

Het is er makkelijk parkeren en erg rustig. En je krijgt een mooi uitzicht over de gemeente Wepion op de linkeroever. Terzijde: ook in Wepion liggen verscheidene betonnen hellingen om een kajak op het water te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten