dinsdag 13 juni 2023

Verkenning "gerenoveerde" Schulensmeer in Lummen

De Sundance Perception ligt klaar om te vertrekken voor een verkenning van het heraangelegde Schulensmeer. Moet ik schrijven heraangelegd? Of gerenoveerd? Of vernieuwd? Misschien is dat laatste wat het best weergeeft wat er ginds gerealiseerd werd. Vernieuwd.
De oeverbeplanting kreeg een grondige opknapbeurt. Op veel plaatsen werd jong riet aangeplant.
In samenwerking met diverse groepen waaronder Natuurpunt werd het waterlandschap uitgebreid en heraangelegd. Nieuwe waterbosjes en eilandjes moeten de vogels de ruimte geven om te nestelen en te broeden.
Het ziet er nog allemaal broos en kwetsbaar uit en het is ook nog erg fragiel. Oppassen en zacht naderen zonder te beschadigen is de boodschap.
Info: je hoeft geen lid te zijn van de lokale kajakclub om op het meer te varen. Met een dagkaart à 10 euro mag je een hele dag het water op. Voor die prijs mag je gebruik maken van de douches en het sanitair. In het Vloot, de brasserie, kun je terecht voor hapjes en dranjes. Een afzonderlijke camperparking staat ter beschikking van wie met de camper komt en enkele dagen ter plaatse wil blijven. Er is meer te beleven dan alleen maar waterpret. Er wordt rond het meer gewandeld, aan de oever werden makkelijke pontons gebouwd voor wie wil hengelen, je kan ter plaatse fietsen huren voor een tochtje in de wijde omgeving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten