maandag 24 januari 2022

Dit jaar zeker een keer met de kajak naar Waulsort


Op het verlanglijstje voor 2022 komt zeker de Maas ter hoogte van de gemeente Waulsort voor, een deelgemeente van Hastière. (Foto Wikipedia)

Ooit de gemeente waar de Brusselse jetset prachtige villa's en hotels bouwde om er vakantie te houden, werd het opnieuw een rustige gemeente zodra het massatoerisme de "rijke mensen" naar andere oorden lokte. De hotels sloten, vele villa's verkommerden. Maar de Maas bleef ongenaakbaar de Maas. 

In Waulsort vind je (tussen april en september)  de enige veerman in Wallonië die de wandelaars en de bewoners van de ene oever naar de andere overzet. 

Dus... Dit jaar met de kajak zeker een keer naar Waulsort. 

Als het meezit met de stroming kun je vanaf de brug over de Maas in Hastière in de richting van de "barrage" (stuwdam) peddelen. Daar moet je de kajak overdragen en net voorbij de stuw heb je opnieuw een betonnen helling vanwaar je verderop naar Waulsort kan. Je kan dan nog verder als je wil tot het haventje van Anseremme.

Afstand heen en weer vanaf Hastière-brug tot Anseremme-haven is ongeveer 20 km. Best te doen bij minieme stroming maar een zware inspanning bij "heftige" stroming (vooral in de buurt van de stuw). 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten