dinsdag 6 april 2021

Zal ik een "leash voor longboard" dragen?

Verleden week dinsdag (30 maart) ging ik na een aangenaam tochtje in Leopoldsburg aan wal. So far no problem. Zie foto onderaan rechts. Echter... 
Door een onhandig manoeuvre raakte mijn hand gekneld onder mijn peddel terwijl ik er nog bovenop zat. Om me te bevrijden rolde ik op mijn linkerzij en... plash... het water in.
Door de veroorzaakte turbulentie dreef mijn kajak af. Ik zwom er achteraan maar hoe vinniger mijn bewegingen, hoe verder de kajak afdreef. Ik kon er altijd "net niet" aan. Ergens in het midden van de haven maakte ik rechtsomkeer – water te diep om te staan – en zwom weer naar de kant. Ik ben een slecht zwemmer en het water was al bij al toch maar koud.
Vaarwel kajak...
Uiteindelijk konden hengelaars aan de oever de kajak met een werphengel (zogenaamde lancé) tot betere gedachten brengen.
Het liep dus goed af.
Nu overweeg ik ernstig om nooit meer het water op te gaan zonder een "leash voor longboard". Een soort enkelband met een lijn eraan zoals surfers die dragen. Ik zie dat die bestaan met een lijn van meer dan 2 meter lang. (Zie https://www.decathlon.be/.../leash-voor.../_/R-p-169676...)
Ik besef dat als ik de kajak op een brede stroom of meer achterna moet zwemmen het wel eens slecht zou kunnen aflopen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten