maandag 19 augustus 2019

Kajakvaarder uit Oud-Heverlee (Leuven) in IJsland vermist. Mogelijks onderkoeling.

Foto Google Maps
De Standaard - "De politie in het IJslandse Thingvallavatn is op zoek naar een verdwenen Belgische toerist. De agenten vonden zijn kano en rugzak, maar de 41-jarige man zelf is spoorloos. De politie heeft de zoekacties tijdelijk stopgezet en zal de toestand dinsdag evalueren. Er wordt gevreesd dat hij in het ijskoude water is beland.


Een Belgische kajakker is sinds zaterdag vermist in IJsland. Hij werd het laatste gespot bij het meer Þingvallavatn, het grootste natuurlijke meer van het land. Dat melden IJslandse media. Er werd een kano aangetroffen met de rugzak van een Belgische toerist, met daarin zijn identiteitskaart. De man, 41 jaar oud, had de nacht voordien doorgebracht op de camping aan het meer, was daarna gaan kanovaren maar keerde niet terug.
De kajak en rugzak van de veertiger werden teruggevonden aan de zuidelijke kant van het meer in het zuidwesten van IJsland. De man had de nacht doorgebracht op een kampeerterrein aan de noordelijke kant, meldt de Engelstalige nieuwssite Iceland Monitor. Er stond zaterdag een stevige noordenwind in de regio.
Zoektocht
Er werd meteen een zoektocht met zeventig agenten en drie reddingsteams op poten gezet. Zowel zaterdag als zondag leverde dat geen resultaat op. De politie heeft contact gehad met de familieleden van de man, maar zij hebben sinds zaterdag niets meer van hem vernomen.
Er wordt rekening mee gehouden dat de man mogelijk in het ijskoude water is beland. De politie overweegt duikers in te schakelen om te zoeken, maar het te doorzoeken gebied is bijzonder groot."

(Mogelijks werd deze man uit Oud-Heverlee het slachtoffer van onderkoeling nadat hij in het water viel.)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten