donderdag 18 augustus 2016

Het meer van Robertville


Niet ver van Malmedy ligt het aantrekkelijke meer van Robertville. De uitbaters hebben lang geweigerd om kajakvaarders met een eigen kajak toe te laten op het meer de komen varen. Dit in tegenstelling tot de exploitanten van het nabije meer van Butgenbach.

Er kwam verandering in de loop van 2015. Na veel gemail en met de hulp van een kajakclub daar in de buurt werden kajaks er eindelijk toegelaten.

Zie http://kajaktochten.blogspot.be/2015/03/met-je-eigen-kajak-op-het-meer-van.html   .

Helaas...
Wie vandaag naar de website van Robertville surft http://www.robertville.be/?m=10&rub=faq ontdekt onder vraag nr. 3 op de FAQ-pagina (Frequently Asked Questions) dat kajakvaren er nog steeds (of opnieuw?) verboden is. De een of andere koppige geest weigert blijkbaar duidelijkheid te scheppen en de website aan te passen.

Dus... belde ik naar het nummer +32 (0)80 44 64 75 van het Office du Tourisme van Robertville en vroeg of ik nu uiteindelijk al dan niet met mijn kajak het meer opmocht. Ondubbelzinnig antwoord : JAAAAAAA !!!!!! De dame was zo vriendelijk eraan toe te voegen: "Aangezien iedereen het meer op mag met kleine bootjes is er geen enkele reden om kajaks te weigeren."

Enige voorwaarde: het mogen geen motorbootjes zijn.

Hoe gaat het in zijn werk? Je moet je aanbieden aan het Bassin de Natation. Dat ligt aan het einde van de Route des Bains. Daar koop je een dagticket en je kan het water op. Naar verluidt kost een dagticket € 5.

Eén van deze dagen of weken ga ik het proberen. Een verslag volgt. Op de kaart hieronder duidt het rode punt aan waar het Bassin de Natation ligt. Zo te zien kan je ernaast parkeren.

Inmiddels heb ik voor de zekerheid ook een mail naar 'info@robertville.be' verzonden met de vraag waarom ze meer dan een jaar na de beslissing, om eigen kajaks toe te laten, op de site nog steeds (of opnieuw?) beweren dat het niet mag. Gewoon een vergetelheid? Of is er meer aan de hand? Verleden jaar stonden kajaks even vermeldt als toegelaten vaartuigen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten