woensdag 20 juli 2016

2016 - 20/2 Hastière - Givet


Door onverwachte gebeurtenissen heb ik sinds 2 april 2016 niet meer gevaren. Gisteren voor het eerst opnieuw - de keuze viel op het traject Hastière-Givet, heen en weer - en het was even wennen.

De auto net zoals vorige keer geparkeerd aan de rue Louis Bossus onder het alziend oog van een vriendelijke gepensioneerde (dezelfde als verleden jaar) die altijd wat raad heeft voor wie vanaf daar wil gaan peddelen.

En dan maar varen in de hoop deze keer langs de stuw (le barrage) te passeren op weg naar de stad Givet. Verleden jaar was de stuw een onmogelijk te nemen landsgrens omdat er werken bezig waren.


Helaas... De stroming tijdens de laatste honderden meters voor de stuw was niet van de poes. Het lukte me uiteindelijk om de stuw te bereiken en ik ging aan land. Mooie plek om te picknicken, ja, dat wel, maar een onmogelijke wildernis om er met een kajak doorheen te ploeteren. Uiteindelijk had ik geen andere keuze dan de stuw als eindpunt te aanvaarden en terug te keren naar Hastière.

Gelukkig vormt dat laatste stuk, vanaf de sluis, toegang tot het natuurpark (réserve naturelle) waar je met de kajak geniet van de grillige natuur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten