vrijdag 24 juli 2015

Ziekte van Weil in recreatieplassen

SLIJK-EWIJK - De provincie Gelderland heeft op vrijdag 24 juli een waarschuwing uitgegeven voor de ziekte van Weil in recreatieplassen Strandpark Slijk-Ewijk in Slijk-Ewijk en Watergoed in Valburg. 

Door de GGD Gelderland-Zuid is melding gedaan dat er bij een persoon, na het zwemmen in deze plassen, de ziekte van Weil is vastgesteld. 

Deze ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie die zich verspreidt via de urine van bruine ratten. Besmetting kan zowel in het water als op de oever plaatsvinden en gaat via wondjes of slijmvliezen.

Symptomen van de ziekte van Weil zijn plotseling opkomende griepachtige verschijnselen met acute hoge koorts tot 40 graden celsius. Het is aan te raden om bij deze verschijnselen zo snel mogelijk een arts te raadplegen. 

Na een aantal dagen kunnen namelijk de nieren en lever aangetast worden. Er is inmiddels een onderzoek ingesteld naar de aanwezigheid van “besmette” bruine ratten op de locaties. Tevens zijn er extra maatregelen op de locaties genomen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken.

Bron: www.gelderlander.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten