woensdag 1 oktober 2014

Tocht 7/2 - Tihange-Andenne-Tihange


Eens de drukke stad Huy, die zich aan beide oevers van de Maas uitstrekt, voorbij verandert het landschap volledig. Eerste verrassing is de nieuwerwetse brug ter hoogte van de suikerfabriek Sucrerie de Wanze, een zusterbedrijf van Tiense Suiker, allebei eigendom van Südzucker. Een soort 'pont de Normandie'  in het klein maar mooi en elegant. 


Daarna wordt het en blijft het landelijk tot in Andenne en kan volop van de natuur en het rustige uitzicht genoten worden. 


De beroepsvaart op de Maas is erg intensief. Dat veroorzaakt al naargelang het voorbijvarende schip en de snelheid ervan golvend boegwater waar je in een kleine kajak (de mijne meet 2,87 m) rekening moet mee houden. Gelukkig is de Maas er overal breed tot zeer breed zodat je tijd hebt om rustig te reageren. Ik probeer dwars op de "golven" te gaan liggen en niet evenwijdig ermee.




Mooi en aantrekkelijk landschap en erg brede Maas. Toch maar best uit de buurt van de beroepsvaart blijven. Vooral in de late namiddag zijn ze gehaast want meestal kunnen ze na 18.00 uur niet meer langs de sluizen en moeten ze ergens aanmeren voor de nacht. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten