België vanop het water

Als je zelf kajakt en vaart, aarzel dan niet je adviezen en tips te mailen: pieterdewever@skynet.be . Voor het programma 2016 klik je links in het archief op '2016'.
Mail je aankondigingen door zodat we kunnen melden waar en wanneer je tochten onderneemt.

woensdag 1 oktober 2014

Tocht 7/3 - Tihange-Andenne-Tihange


Er is onderweg weinig ruimte om uit het water te komen om even de benen te strekken, een boterhammetje te eten en een plasje te doen. Als het echt moet kan het overal want de oever is over de hele lengte verstevigd en onderhouden maar... overal liggen de rotsblokken en geïmproviseerde steigertjes van hengelaars vol vogelpoep. 

Beter is om het uit te houden tot het gehucht Java op ongeveer 3 à 4 km voor Andenne. Een watersportclub heeft daar een prachtige ponton en helling gebouwd waar je makkelijk aanlegt en wat kan rusten. 

Overigens zijn er vanaf Java aan de rechteroever een reeks kleine strandjes te ontdekken waar je ook heel makkelijk kan aanleggen.


Ter hoogte van Andenne rechtsomkeer in de hoop dat het stroomafwaarts wat vlotter zou gaan dan stroomopwaarts. Met de wind in de rug was het een makkie. Op de terugweg nog volop genoten van het uitzicht - adembenemend zicht op kerk en fort in Huy - en weer uit het water aan de Bricolage in Tihange in de schaduw van de atoomcentrale waar bewaker Marc (een erg vriendelijke man) me spontaan kwam helpen de kajak op het dak van de auto te heisen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten