België vanop het water

Als je zelf kajakt en vaart, aarzel dan niet je adviezen en tips te mailen: pieterdewever@skynet.be . Voor het programma 2016 klik je links in het archief op '2016'.
Mail je aankondigingen door zodat we kunnen melden waar en wanneer je tochten onderneemt.

dinsdag 12 januari 2016

Tocht FUN VALLEY - Tekst op Facebook geplaatst

TOCHT FUN VALLEY Eijsden op 2 of op 9 april 2015

Beste deelnemers & belangstellenden,

Afhankelijk van de weersvoorspelling plannen we de tocht voorlopig voor op zaterdag 2 of zaterdag 9 april. Lukt dit voor iedereen?

Afspraak op de parking van Fun Valley aan de Oosterweg in Eijsden (Maastricht)
Vertrekuur: om 10 uur iedereen het water op.

Het traject... Ongeveer 18 km.
Het wordt een rustige verkenning van de omgeving van Fun Valley. Na een stukje varen op de plas gaan we de Maas op in zuidelijke richting en ontdekken de Grensmaas die zo heet omdat de grens Nederland met België daar een zeer grillig verloop kent. Terzijde: beide landen ruilen dit jaar enkele eilandjes zodat de grens alweer verlegd wordt.


We varen door tot Laag-Caestert waar de Maas verbreedt en nemen dat als keerpunt. Indien blijkt dat we "te snel" Laag-Caestert bereiken, kunnen we samen beslissen om nog een endje verderop te varen en de tocht wat langer dan 18 km te maken. (Hangt o.m. af van de stroming !)

Op de terugweg (zie oranje cirkels) is een eerste stop voorzien aan café "Oan 't bad" (rechteroever) waar men naar verluidt makkelijk in- en uitstappen kan voor lunch of picknick en/of sanitaire voorzieningen.

Daarna gaat de tocht naar het kleine haventje Aqua Viva dat van noord naar zuid door de grens doormidden wordt gesneden. Het haventje biedt wellicht kans op een tweede stop voor wie nog even de benen wil strekken.

Et alors, mes amis... volle vaart terug naar de plas en Fun Valley waar we wellicht rond 16.00 aankomen en samen (voor wie niet gehaast is) nog wat kunnen bijpraten bij een drankje in de cafetaria.

BELANGRIJK : dit is een voorstel en slechts een voorstel. Jullie opmerkingen, suggesties, tegenvoorstellen, vragen... zijn van harte welkom.

Laten we eerst zien of de data voor iedereen passen. Ik koos bewust een zaterdag omdat ik vermoed dat sommigen tijdens de week moeilijk vrij kunnen nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten