Zoeken in deze blog

zondag 4 januari 2015

IJsberentocht 2015 part 1


De kajakclub van Niel organiseerde vandaag een kajaktocht voor "ijsberen". Deelnemers uit het hele land kwamen naar Antwerpen afgezakt om aan het strand van Sint-Anneke een indrukwekkende kajak-armada te vormen die met veel allure voorbij de rede van de Sint-Jorenstad voer op weg naar het 18 km verder gelegen Niel.

Van ijsbeerachtige toestanden was geen sprake. Vandaag 4 december 2015 was een prachtige dag. De zon scheen de hele tijd, er was weinig wind. Het was terrasjesweer. Heerlijk weer voor kajakkers.

Vanuit Tienen was er niemand om mee te varen, maar gelukkig wel één iemand om foto's te nemen. In 9 deeltjes - genummerd van part 1 tot en met part 9 - vind je ze hieronder in chronologische volgorde. Je ziet de vroege vogels die vanaf 's ochtends aan het Sint-Annastrand hun kajaks de dijk opsleurden. Je ziet de voorbereiding van de kajaks en de daaropvolgende "tewaterzetting". Je ziet ze vertrekken en je ziet ze aan het veer van Schelle voorbijvaren waar de Rupel in de Schelde uitmondt.

Ga door naar part 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten