vrijdag 8 augustus 2014

Kanaal Beverlo 3


NV De scheepvaart onderhoudt de waterwegen voor de binnenscheepvaart maar staat ook in voor de waterwegen waar het toerisme belangrijk is. Dat was gisteren duidelijk te zien aan de infrastructuur: er werd geschilderd (blauw ! ) aan alles wat metaal was en even voorbij de Blauwe Reiger aan de prachtige brug van Kerkhoven (Lommel) lag een schip dat een drijvende bouwwerf was.


Zo bereikte ik wat het einddoel van dit tochtje was: de prachtige antieke hefbrug van Wezel-Balen, eigendom van Nyrstar Balen/Overpelt dat deel uitmaakt van de Nyrstar Groep, een mijnbouw- en metaalbedrijf met een leiderspositie op de markt voor zink en lood. Nyrstar heeft mijnen en smelters over de ganse wereld, en stelt meer dan 7.000 mensen te werk.



De bruggenwachter (heet dat zo?) was zo vriendelijk ook voor mij de brug te openen zodat ik niet aan wal moest klauteren om net voorbij de brug weer "in het water te springen". 

Overigens werden er enkele meters voor en enkele meters voorbij de brug comfortabele steigers voor kajaks aangelegd. Wie als kajakker daar in het water wil is er welkom. Dank Nyrstar ! http://www.nyrstarbalenoverpelt.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten