zondag 20 februari 2022

Perception GB versus Perception USA


Bij het surfen naar de website van kajakbouwer Perception is het belangrijk om te checken of je de Britse of de Amerikaanse pagina's van de site bezoekt. Er zijn nogal wat verschillen in de product line van de twee landen. 

Hier heb je de Europese website:  

https://www.perceptionkayaks.com/eu/en

Hier de Amerikaanse website: 

https://www.perceptionkayaks.com/us/kayaks

Een voorbeeld...

Op de eerste foto herken je de iconische Sundance en op de tweede foto onderaan de in Europa niet zo bekende Drift. Allebei kajaks van Perception die veel gelijkenis vertonen maar met verschillen die de keuze tussen beide kan beïnvloeden.

Beide kajaks zijn (afgerond) 290 cm lang en 72 cm breed, maar terwijl de Drift een enorme cockpitlengte van 141 cm kreeg, is dit bij de Sundance een "korte" van 109 cm.

Amerikanen hebben een hogere gemiddelde lichaamslengte dan de gemiddelde lichaamslengte van de Europeanen. Bijgevolg is de Drift aantrekkelijk voor mensen met lange benen.

Maar.. Er is nog een verschil dat ik niet weet te verklaren. De Sundance heeft een dekhoogte van 37 cm terwijl dat bij de Drift 28 cm is. Aangenomen mag worden, al durf ik dit niet met zekerheid beweren, dat de Drift (misschien) makkelijker water zal maken bij iets woeliger water. 


 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten