België vanop het water

Als je zelf kajakt en vaart, aarzel dan niet je adviezen en tips te mailen: pieterdewever@skynet.be . Voor het programma 2016 klik je links in het archief op '2016'.
Mail je aankondigingen door zodat we kunnen melden waar en wanneer je tochten onderneemt.

maandag 8 augustus 2016

Maak jezelf bekend : "Mark your kayak".


Met de slogan "Mark your kayak" roept de Amerikaanse Kustwacht alle kajak- en kanovaarders op om een reflecterende sticker met hun contactgegevens op hun vaartuig te kleven.

Te vaak wordt alarm geslagen en moet de Kustwacht op zoek naar de bezitters van kajaks en kano's nadat een vaartuig onbewaakt wordt opgemerkt en de bezitter ervan in geen mijlen te bespeuren valt. De ene keer drijft het vaartuig onbestuurd op een plas, een rivier of een kanaal terwijl het een andere keer ook gewoon ergens in het gras op de oever ligt.

In België gebeurt het eveneens dat de hulpdiensten zonder reden worden opgeroepen.

De brandweer van Turnhout liet een week geleden (zondag 3 juli 2016) nog een bootje te water op het kanaal Dessel-Schoten in Turnhout om op zoek te gaan naar een mogelijke drenkeling. Men had een verlaten kajak en een peddel op de oever zien liggen en men vreesde dat iemand in het water was gesukkeld. Een zoektocht leverde geen aanwijzingen op dat er iemand in het kanaal was terechtgekomen. Mogelijk was de kajak door kinderen achtergelaten.

Geen sticker bij de hand? Met een waterbestendige stift kun je vaak gewoon op je kajak schrijven. Eventueel gebruik je kleefletters zoals ze in de Brico verkocht worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten