België vanop het water

Als je zelf kajakt en vaart, aarzel dan niet je adviezen en tips te mailen: pieterdewever@skynet.be . Voor het programma 2016 klik je links in het archief op '2016'.
Mail je aankondigingen door zodat we kunnen melden waar en wanneer je tochten onderneemt.

woensdag 20 juli 2016

2016 - 20/2 Descente de la Meuse


Ter hoogte van de sluis die de toegang tot het Franse Givet vormt, onmoette ik gisteren een Fransman die tot mijn verbazing uit die sluis kwam gevaren. Vreemd... Kajakvaarders mogen de sluizen niet gebruiken. Ik groette en vroeg hem hoe hij dat flikte.

De man vertelde dat hij de Maas afvaarde vanaf de bron tot de monding. In mensentaal: een tocht vanaf ongeveer Pouilly-en-Bassigny tot aan Hollands Diep, een tocht van een goede 900 km.

Om onderweg aan de vele sluizen geen tijd te verliezen heeft hij de bestuurlijke overheden vooraf om een afwijking (une dérogation) op het vaarreglement gevraagd en... gekregen! Hij beweert in de drie landen die hij passeert met zijn toelating en zijn marifoon doorheen alle sluizen te mogen varen.

Als je hem tegenkomt, doe hem dan de groeten. Hij weet dat zijn foto's en zijn verhaal op deze blog staan.Geen opmerkingen:

Een reactie posten