België vanop het water

Als je zelf kajakt en vaart, aarzel dan niet je adviezen en tips te mailen: pieterdewever@skynet.be . Voor het programma 2016 klik je links in het archief op '2016'.
Mail je aankondigingen door zodat we kunnen melden waar en wanneer je tochten onderneemt.

maandag 4 april 2016

2016 - 19/2 Eijsden Fun Valley - Part 2

 Helen had er pret in om met veel geestdrift de oever te onderzoeken in de hoop verrassende spullen te ontdekken. Een soort strandjutterij vanop het water.

Naast een verhakkelde rugbybal leverde het de interessante ontdekking op van zeer ongewone flessenpost. Waarschijnlijk ooit in Frankrijk in de Maas gegooid of in een rivier die in de Maas aldaar uitmondt.

In 2013 (!) schreven ene Victorio en zijn geliefde Marie samen een tekst in het Frans, stopten het briefje in een plastic fles en gooiden die in het water.

Vrij vertaald: "Onze liefde duurt al van verleden zondag. Deze liefde is voor ons het belangrijkste in ons leven. Hoe lang zal onze liefde duren? Als we deze fles ooit terugvinden, gaan we elkaar gegarandeerd liefhebben tot aan onze dood."

Vandaag zit ik zo te denken... We moesten een oproep doen via de Franse media en wie weet... misschien ontdekken we zo Victorio en zijn Marie...


En toen was het tijd voor de picknick. Het haventje Aqua Viva heette ons welkom. We vonden er een plaatsje om even te rusten, te genieten van brood en koffie.
Vera trakteerde op chocolade eitjes.

De vriendelijke havenmeester liet ons gebruik maken van het sanitair, ook al is dat principieel voorbehouden voor de leden van de club die in Aqua Viva hun thuisadres hebben.

Merci havenmeester !

1 opmerking: