Zoeken in deze blog

zondag 4 oktober 2015

2015/18-1 Seneffe naar Pont-à-Celles en terug


Voor deze 18de tocht, die misschien de laatste van het seizoen wordt, koos ik opnieuw voor Seneffe. Precies een jaar geleden trok ik er voor het eerst met de kajak naartoe. Net zoals toen vertrok ik gisteren vanaf het Adeps La Marlette en bezocht eerst de twee havengeulen daar in de buurt.


Hoewel het zaterdag was en het weer excellent was er zo goed als geen activiteit. Zo te zien wordt er met de meeste boten maar heel weinig gevaren. Op één woonboot was een vrouw boodschappen aan het uitladen. De echtgenoot stond aan dek zijn ochtendgymnastiek te doen. Voor de rest geen teken van leven.


Ook het Adeps lag er op het eerste gezicht uitgestorven bij, maar dat was maar schijn. In de voormiddag was er een bijeenkomst van de Weight Watchers aan de gang en in de namiddag stond er een initiatiecursus roeien op het programma.


Nog even tot aan het oude bruggetje dat me zowel aan Van Gogh als aan Simenon (La maison du canal) doet denken en dan het kanaal Brussel-Charleroi op in de richting van Pont-à-Celles voor een tocht van (bezoek twee havengeulen inbegrepen) circa 20 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten