Zoeken in deze blog

dinsdag 14 juli 2015

Semois - Waterpeil laat kajakken niet toe


De verhuurders van kajaks in de regio van de Semois zitten met de handen in het haar. Door het warme en droge weer is er te weinig water in de rivier en zijn tochtjes met de kajak niet langer mogelijk. Sommigen wijken uit naar Frankrijk, waar dat nog wel mogelijk is.

Het debiet in de Semois bedraagt op sommige plaatsen momenteel 2,1 m3. Kajak-tochtjes zijn pas mogelijk vanaf 2,2 m3. “We hebben niet veel nodig, maar we willen toch graag dat het snel regent”, luidt het bij Semois Kayak in Bouillon. Hetzelfde geluid is te horen bij Maison du Tourisme du Pays de la Semois in Florenville. “We sturen toeristen die met ons contact opnemen naar kajak-verhuurders in Frankrijk, want daar zijn alternatieven mogelijk.”

Zo is er een alternatief vanuit het Belgische Bohan, vlakbij de Franse grens. Daar kunnen kajakkers een tocht maken over de Franse grens tot in Naux. “Het waterdebiet is daar niet veel hoger, maar in Frankrijk gelden andere regels. Op sommige plaatsen moeten de toeristen een stukje te voet afleggen”, luidt het.

Alle informatie op kayak.environnement.wallonie.be.
(Bron: De Standaard) - Foto: de Semois in Chassepierre.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten