België vanop het water

Als je zelf kajakt en vaart, aarzel dan niet je adviezen en tips te mailen: pieterdewever@skynet.be . Voor het programma 2016 klik je links in het archief op '2016'.
Mail je aankondigingen door zodat we kunnen melden waar en wanneer je tochten onderneemt.

dinsdag 14 juli 2015

LUMMEN : Schulensmeer ook 's nachts gecontroleerd


HERK-DE-STAD - In de nacht van zaterdag op zondag hebben het Agentschap Natuur en Bos en de politiezone West-Limburg controles uitgevoerd aan het Schulensmeer in Lummen. Er werden vier kampeerders en zes nachtvissers betrapt.

Aan het Schulensmeer in Lummen geldt na zonsondergang een aanwezigheidsverbod. Dit verbod wordt echter regelmatig met de voeten getreden door vissers en kampeerders. Daarom hielden het Agentschap Natuur en Bos (ANB) en de lokale politie West-Limburg afgelopen weekend een actie in de omgeving.

In de vooravond maakten de politiemensen de bezoekers van het Schulensmeer attent op het verbod na zonsondergang. Rond middernacht kwamen de politie en het ANB terug om te kijken of alle bezoekers het domein verlaten hadden. Vier kampeerders en zes vissers kregen een proces-verbaal omdat zij het politiereglement hebben overtreden. Het ANB stelde zes processen-verbaal op voor nachtvissen.

Het ANB en de politiezone zullen ook de komende maanden controles blijven houden aan het Schulensmeer.

(Bron: Het Nieuwsblad 13.07.2015)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten