België vanop het water

Als je zelf kajakt en vaart, aarzel dan niet je adviezen en tips te mailen: pieterdewever@skynet.be . Voor het programma 2016 klik je links in het archief op '2016'.
Mail je aankondigingen door zodat we kunnen melden waar en wanneer je tochten onderneemt.

zondag 8 maart 2015

Waar het water op in Bütgenbach?


Gisteren een kijkje in Bütgenbach gaan nemen. Niet met de kajak, want hoewel er gisteren al sprake was van lentetemperaturen is het water nog steeds ijskoud. Er was dan ook niemand op het water te zien. Geen zeilers of surfers, geen roeiers en geen kajakkers. Wel veel wandelaars die net zoals ikzelf de tien kilometer aflegden rond het meer.


Bütgenbach is vooral bekend om zijn vakantie- en sportcentrum Worriken dat over een zeer aantrekkelijke infrastructuur en een enorme parking beschikt. Je kan er het hele jaar door terecht om een vakantiewoning te huren en er zijn enkele campings. Je kan vandaar het water op na je aan de receptie te hebben aangemeld met de vraag waar je terecht kan.


Een andere mogelijkheid: rij het meer rond tot aan het adres Zum See waar je aan de "Snack" je auto kan achterlaten en waar je langs een comfortabele helling je kajak tot aan de oever kan brengen.


De waterplas is enorm en biedt boeiende vergezichten. Trek er een dag voor uit want je mist veel als je een bezoek aan het meer van Bütgenbach op enkele uurtjes afhaspelt. De vele inhammen, kreekjes en aantrekkelijke stranden om even aan land te gaan en van een picknick te genieten maken je tocht tot een aparte ervaring. Later dit jaar volgt een verslag van de kajaktocht.Geen opmerkingen:

Een reactie posten