België vanop het water

Als je zelf kajakt en vaart, aarzel dan niet je adviezen en tips te mailen: pieterdewever@skynet.be . Voor het programma 2016 klik je links in het archief op '2016'.
Mail je aankondigingen door zodat we kunnen melden waar en wanneer je tochten onderneemt.

maandag 29 december 2014

Booteigenaars slepen vzw voor vrederechter


Het gaat er soms hard aan toe tussen eigenaars van boten en de exploitanten van de haventjes waar die boten liggen. Hier een artikel uit Het Nieuwsblad van eergisteren 27.12.2014:

MAASEIK - Zeventien booteigenaars die een vaste ligplaats aan ‘t Eilandje in Neeroeteren hebben, weigeren een prijsstijging van 110 procent voor hun ligplaats te betalen. De vzw die ‘t Eilandje uitbaat - VVV Oeterdal - eist dan weer dat de eigenaars de haven op 1 januari verlaten. Dat stuit op verzet van de booteigenaars, die de vzw en zijn voorzitter aanklagen. De zaak komt in januari voor het vredegerecht.

VVV Oeterdal, de vzw die de haven ‘t Eilandje in Neeroeteren uitbaat, ligt in de clinch met een grote groep booteigenaars die er een vaste ligplaats hebben. De booteigenaars verzetten zich tegen een stijging van de huurprijs met 110 procent. De vzw, met aan het hoofd voorzitter Jef Craeghs, dagvaardt op zijn beurt alle eigenaars die de toeslag weigeren te betalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten