Zoeken in deze blog

woensdag 15 oktober 2014

Tocht 8/1 - Seneffe


Gisteren een mooi en verrassend tochtje gemaakt in Seneffe: vanaf de Branche de Bellecourt via het kanaal Brussel-Charleroi naar het Centrumkanaal en terug. Mooi weer, droog, windkracht circa 4 Bft. Plaats van vertrek: rue du Rivage waar er plaats is om de auto achter te laten in de buurt van het kleine droogdok. Je zou je auto op de parking van de Adeps (dat is wat in Vlaanderen Bloso heet) kunnen stallen, maar eigenlijk mag het niet. 


De afdeling van Adeps "Centre Sportif La Marlette" die in Seneffe actief is  heeft prachtige pontons om met de kajak op het water te gaan, maar ook die mag je eigenlijk niet gebruiken.  Echter, de medewerkers van de Adeps zijn enorm vriendelijk zoals ik mocht ondervinden. Mits beleefd gevraagd en als je niet voor overlast zorgt, kun je vandaar vertrekken voor een tocht in de omgeving.
Ik ging eerst een kijkje neem op de doodlopende Branche de Bellecourt die als jachthaventje dient. Je vaart onder de smalle, ijzeren "Pont du Blocus". 
Zoals later bleek ligt de streek en de kleine haventjes in de buurt vol oude jachtjes en antieke omgebouwde "péniches". Aan het eind maakte ik rechtsomkeer en peddelde opnieuw in de richting van het Adeps vanwaar ik het kanaal Brussel-Charleroi op peddelde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten