woensdag 8 oktober 2014

Dordogne, Frankrijk.


Frankrijk met zijn grote rivieren is een erg kano- en kajakvriendelijk land. Zowat overal waar water is, mag je varen. In september bracht ik enkele weken door in de buurt van Sarlat-la-Canéda en had de kans langs de oever van de Dordogne te wandelen. Op het water zie je zowel dagjesmensen zoals deze "père et fils" in een kano alsook "trekkers", zoals de man hieronder, die met een relatief zwaar beladen kajak van camping naar camping peddelde en weken onderweg was.



Zelf ben ik niet op het water geweest. Hoewel al september liep de temperatuur overdag op tot 30° C. Aangezien ik vlug en veel last heb van de hitte en de UV-stralen wilde ik geen risico nemen en zocht zoveel als mogelijk de schaduw op. Dat leverde van aan de kant ook mooie plaatjes op.


Je hoeft absoluut je eigen kajak niet mee te slepen. Er zijn overal verhuurbedrijven te vinden. Ook langs de Vézère, de grote bijrivier van de Dordogne, vind je volop bedrijven waar je een kajak of een kano kan kiezen om enkele uren tot een volledige dag op het water te gaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten