maandag 18 augustus 2014

Maasplassen... Te ontdekken gebied


Als je op Google Maps naar de gemeente Kinrooi surft ontdek je de immense Maasplassen. Het gaat in dat uiterste hoekje van België, dat aan Nederland grenst, letterlijk om duizenden ha watergebied. De plassen ontstonden nadat er daar zand werd gewonnen. De Maas vulde de plassen. Vandaag kun je er terecht voor alle watersporten.

In het onderste deel van de enorme Maasplas op het kaartje links (zie foto Google Maps) ligt Jachthaven De Spaanjerd, uitgebaat door Marec (Maaslandse Recreatiecentra) en daar kom je logischerwijze niet met een kajak in. De jachthaven mikt op een betalend publiek dat een motor- of zeilboot in de haven "parkeert" en daar (fors?) voor betaalt. Wie het interessant vindt om de prijzen te kennen kan terecht op de website http://www.marec.be/nl/home.html . Mij persoonlijk gaat het echter niet om de haven maar om de grote plas erboven.

Merk op dat de plas vanaf de Maas kan opgevaren worden en je niet langs de jachthaven moet passeren. Volgens VVV Kinrooi mag je op de Maas overal op het water gaan en mag je overal kajakken. Enig probleem: er lijken (voor zover ik dat op Google Maps kan zien) nergens hellingen of steigers te zijn waar je makkelijk een kajak in het water kan laten. Wait and see... Een bezoek ter plaatse zal duidelijkheid moeten scheppen. Wordt vervolgd.

Indien je de Maasplassen kent en weet waar je met een kajak makkelijk te water kan, laat gerust horen: pieterdewever@skynet.be .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten